Mallorca top 10 / Mallorca met kinderen

home reisinformatie linkscontact 

stranden & baaien

bezienswaardigheden

vakantie

eten & drinken

dorpen & plaatsen

met kinderen

sportief

uitgaan

natuurparken

Palma de Mallorca

MALLORCA MET KINDEREN

Mallorca is een ideale bestemming voor gezinnen met (jonge) kinderen. Immers, zon, zee, zand en water zijn voor iedere gezinsvakantie een ideale combinatie. Mallorca heeft dit natuurlijk allemaal. De meeste accommodaties zijn ook ingericht op kinderen. Er zijn aparte zwembaden voor de kleintjes en op veel plaatsen vind je kleine speeltuintjes. In de grotere hotels en vakantiecomplexen is er in het hoogseizoen ook een animatieteam aanwezig dat de kinderen bezighoudt terwijl de ouders lekker relaxen aan het zwembad. Vaak staat er bij accommodaties al aangegeven hoe kindvriendelijk ze zijn. Veel gezinnen houden hier dan ook vakantie.

Stranden
Niet alle stranden in Mallorca zijn even geschikt voor kinderen. El Arenal is bijvoorbeeld erg druk en dus wat minder leuk voor de kinderen. De stranden bij Calla Millor zijn erg geschikt. Hier loopt de zee minder snel af. Lekker lang ondiep dus om te poedelen en visjes en schelpen te zoeken. Dit geldt ook voor de stranden bij Santa Ponsa, Playa de Palma, Es Trenc (dit is ook een naaktstrand) en de stranden rondom Porto Alcudia.

Voor wie niet alleen aan het strand en zwembad wil liggen en zijn er diverse leuke dingen te doen op het eiland. Zowel voor de grote als kleine kinderen is er meer dan genoeg vermaak te vinden. Let op, tijdens het voor- en na seizoen hebben een aantal attracties wel beperkte openingstijden. Check dus altijd even de website.

Dierenparken
Voor zo’n klein eiland heeft Mallorca een behoorlijk aantal dierenparken. Dit is natuurlijk met kinderen altijd leuk om te doen.
In de hoofdstad vind je net buiten de stad het aquarium van Palma. Dit Aquarium heeft diverse onderwaterwerelden, een haaientank, binnenspeeltuin en ook buiten een hoop vermaak.
In Santa Eugenia vind je een echte dierentuin. Hoewel het park niet groot is, vind je in Zoo Nature Parc wel een grote diversiteit aan dieren. Een groot aantal dieren mag je aaien en aanraken wat dit zeker voor de kleintjes extra leuk maakt.
Vind je het prettiger de dieren in grote open ruimtes te zien dan ga je naar het Safaripark. Met een treintje of eigen auto kun je door het park rijden en diverse Savannedieren spotten.
Jumaica Tropical Park is eigenlijk meer een tuin dan een dierentuin. Los in het park kom je diverse tropische dieren tegen. Het is een zeer geliefde plek op warme dagen. Het is er onder de tropische vegetatie heerlijk koel.
Artestruz Mallorca is een struisvogelboerderij in Campos. Leer van alles over de struisvogel en zie uiteraard de vogels ook in het echt.
Marineland Mallorca is een dolfinarium met uiteraard leuke dolfijnenshows. Je vindt er ook andere waterdieren.

Attractieparken
Attractieparken zijn zeker met oudere kinderen altijd erg leuk. Omdat het in Mallorca natuurlijk erg lekker weer is zijn er ook grote waterpretparken. Deze hebben diverse grote glijbanen, wildwaterbanen en thematische zwembaden. Er zijn drie grote waterparken: Aqualand El Arenal, Hidropark en Western Water Park.
Katmandu Park is een echt attractiepark met achtbanen en allerlei andere superattracties. Een echt attractiepark voor een dag lang plezier.

Kastelen
Omdat Mallorca veel belegerd werd door piraten en andere vijandige volken zijn er aan de kust diverse forten en kastelen gebouwd. Laat uw zoon of dochter zich even een echte prins of prinses voelen. Een kasteel bezoeken met de kleintjes is altijd leuk. In Palma zelf is er het Koninklijk paleis met zijn ingerichte kamers. Hoog op de heuvels ligt Castell Cap de Pera en ook Castell d’ Alaro en Castell Belveder laten oude tijden herleven.

Overige attracties
De diversiteit aan attracties op Mallorca is erg groot. En het zijn echt niet alleen de attractieparken en dierenparken waar je van afhankelijk bent. Een groot succes bij onze kinderen was ook de treinreis met het oude treintje naar Sollèr. Onderweg is de natuur prachtig en dit is voor de volwassenen in het gezelschap wel zo prettig.
De Drakengrot is sprookjesachtig. Naast de stalactieten en stalagmieten eindigt de rondleiding in het donker. Mooi verlichte bootjes komen aanvaren met hierop muzikanten die een prachtig klassiek stuk spelen. Voor kinderen met een grote fantasie een magisch schouwspel. Voor kinderen die van musea houden is het speelgoedmuseum in Palma een leuk idee en de echte sterrenkijkers kunnen terecht in het Planetarium in Costitx . Vanaf diverse plaatsen aan de kust worden ook excursies gehouden naar het Drakeneiland. De boottocht is natuurlijk erg leuk voor de kinderen. Ook excursies met een boot met een glazen bodem is leuk voor de kinderen. Zo kunnen ze de wereld in de zee van dichtbij bekijken.


 

Mallorca bezienswaardigheden Mallorca voor beginners Mallorca informatie mooiste dorpjes van Mallorca Mallorca zonkalender - cookies & privacy