Mallorca top 10 / reisinformatie / autoverhuur

 home reisinformatie linkscontact 

stranden & baaien

bezienswaardigheden

vakantie

eten & drinken

dorpen & plaatsen

met kinderen

sportief

uitgaan

natuurparken

Palma de Mallorca

MALLORCA REISINFORMATIE: AUTOVERHUUR

Er zijn op Mallorca ontzettend veel autoverhuurbedrijven te vinden. Een groot aantal van deze verhuurbedrijven zijn te vinden op het vliegveld, maar ook in de meer toeristische badplaatsen zijn er tal van grote en kleine verhuurbureau‘s te vinden. Omdat Mallorca een eiland is wordt er over de verhuur van een auto veel minder moeilijk en ingewikkeld gedaan dan in veel andere toeristische streken. Een kopie van je paspoort of rijbewijs volstaat in de meeste gevallen al om een auto te mogen meenemen. De prijzen in het hoogseizoen kunnen vrij fors zijn, maar buiten het hoogseizoen zijn de prijzen voor huurauto's op Mallorca ronduit laag te noemen. Je huurt er dan al een kleine middenklasser voor minder dan vijf euro per dag. Daar komen dan natuurlijk nog wel wat bijkomende kosten bij, maar zelfs als je alle verzekeringen erbij neemt betaal je niet meer dan vijftien tot twintig euro per dag.

Voorwaarden
Let wel goed op de bijkomende voorwaarden, want dit zijn nu net de dingen die een auto huren op Mallorca onverwachts duur maken. Zo zijn er bijvoorbeeld bedrijven die je een auto meegeven met een volle tank die je dan weer leeg mag inleveren. De tank benzine wordt dan bij het inleveren van de auto bij de prijs opgeteld. Ik kan je verzekeren dat dit de duurst betaalde tank benzine is die je ooit hebt moeten betalen. Het is beter om een bedrijf te zoeken waar je een volle tank meekrijgt en je die vervolgens ook weer vol moet inleveren. Zo betaal je alleen de werkelijk verreden benzine. Want wees nu eerlijk: hoe ver durf jij een tank echt leeg te rijden? Een andere constructie die we op Mallorca zijn tegengekomen is de leeg-leeg constructie. Je krijgt dan een auto mee met een lege tank en die mag je dan ook weer leeg inleveren.

Aparte kentekens
Huurauto's op Mallorca hebben een apart kenteken. Deze kentekens zijn geliefd voor auto-inbraken aangezien veel toeristen de neiging hebben om enkele van hun waardevolle spullen in de auto te laten liggen. Wees er op Mallorca en zeker bij de populairdere toeristische attracties en bezienswaardigheden extra alert op om al je spullen mee te nemen.

Navigatie
Bij de meeste verhuurbedrijven heb je de mogelijkheid om een navigatiesysteem te huren. Hier wordt al snel vijf euro per dag voor gevraagd. Zeker als je van plan bent om voor een langere tijd een auto te huren dan kan het lonen om je eigen navigatie mee te nemen. Tenminste, als deze de kaarten van Spanje in zijn systeem heeft staan.
Ditzelfde geldt trouwens voor stoelverhogers voor kinderen. Het kan soms goedkoper zijn er één te kopen op Mallorca dan er één te huren. Dit verschilt erg per verhuurder.

Mallorca bezienswaardigheden Mallorca voor beginners Mallorca informatie mooiste dorpjes van Mallorca Mallorca zonkalender - cookies & privacy