Mallorca top 10 / reisinformatie / vliegen naar Mallorca

 home reisinformatie linkscontact 

stranden & baaien

bezienswaardigheden

vakantie

eten & drinken

dorpen & plaatsen

met kinderen

sportief

uitgaan

natuurparken

Palma de Mallorca

MALLORCA REISINFORMATIE: VLIEGEN NAAR MALLORCA

Het vliegveld van Mallorca behoort tot de drukste vliegvelden van Spanje. Jaarlijks maken meer dan tien miljoen mensen gebruik van het vliegveld. Het merendeel van de mensen die op Mallorca vliegen komen naar het eiland toe voor een zon-, zee- en strandvakantie, maar het vliegveld van Mallorca wordt ook gebruikt als transferhub naar het Spaanse vasteland. Het is vaak goedkoper en sneller om via Mallorca naar het Spaanse vasteland te reizen dan rechtstreeks naar de plaats van bestemming. Dit geldt natuurlijk niet voor populaire bestemmingen als Barcelona, Madrid of Valencia, maar wel voor de wat onbekendere bestemmingen in Spanje.
Mallorca als transferhub wordt dan ook voornamelijk gebruikt door Spanjaarden en minder door toeristen. Toch kan het lonen om te kijken wat het kost om via Mallorca te vliegen. Je moet dan natuurlijk wel rekening houden met een aanzienlijk langere reistijd.

Aeropuerto de Palma de Mallorca
Aeropuerto de Palma de Mallorca ligt op iets minder dan tien kilometer van de hoofdstad Palma de Mallorca. Dit vliegveld behoort tot de drie drukste vliegvelden van Spanje. Tijdens de zomermaanden is het zelfs het drukste vliegveld van Spanje en behoort het tot de drukste van Europa. Het vliegveld beschikt over één grote terminal die weer onderverdeeld is in vier grote hallen.

Vliegen naar
Een vliegreis naar Mallorca duurt ongeveer twee uur. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van je vertrekplaats. Vanaf alle Nederlandse, Belgische en de Duitse vliegvelden vertrekken er met regelmaat rechtstreekse vluchten naar Mallorca. Het zijn hoofdzakelijk prijsvechters die met grote regelmaat op Mallorca vliegen.

Transfers van en naar het vliegveld
Het gemakkelijkst is het natuurlijk om een taxi naar je plaats van bestemming te nemen. Dit is in veel gevallen ook gelijk de duurste optie om op je vakantieadres te komen. De goedkoopste manier om op je plaats van bestemming te komen is om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer op Mallorca is vrij goed geregeld en goedkoop. Zeker als je in één van de populairdere badplaatsen kun je zonder al te veel problemen met het openbaar vervoer reizen. Verblijf je in de wat minder toeristische gebieden dan kun je het beste een auto huren om op je plaats van bestemming te komen.
Bij sommige hotels en resorts is de transfer van en naar het vliegtuig inbegrepen in de prijs. Je wordt dan met een bus of een minibus naar je plaats van bestemming gebracht.

Mallorca bezienswaardigheden Mallorca voor beginners Mallorca informatie mooiste dorpjes van Mallorca Mallorca zonkalender - cookies & privacy