Mallorca top 10 / vakantie

 home reisinformatie linkscontact 

stranden & baaien

bezienswaardigheden

vakantie

eten & drinken

dorpen & plaatsen

met kinderen

sportief

uitgaan

natuurparken

Palma de Mallorca

MALLORCA VAKANTIE

Mallorca is al vele jaren één van de populairste vakantie-eilanden in het westelijk deel van de Middellandse Zee. Jaarlijks trekken er enkele miljoenen toeristen naar het eiland toe. De Balearen zijn na de regio Catalonië de populairste vakantiebestemming in Spanje. Van de Balearen is Mallorca het grootste eiland en ziet dan ook de meeste toeristen. Het interessante van een vakantie op Mallorca is dat het eiland veel gezichten heeft. Zo heeft elke periode van het jaar zijn voor- en nadeel en hebben de verschillende delen op Mallorca ook allemaal een eigen gezicht. Zo zijn de zuid- en noordkust van het eiland behoorlijk toeristisch, maar delen van de oostkust en grote delen van de westkust weer helemaal niet. Zo kan iedere vakantieganger zijn eigen Mallorca ontdekken. Dan zijn er natuurlijk ook nog mensen en die voor een actieve vakantie naar Mallorca komen. Met name fiets- en golfvakanties zijn er erg populair.

Winterzon
Mallorca is niet echt geschikt als winterzonbestemming. Toch kun je als je geluk hebt ook tijdens de wintermaanden genieten van een prachtig zonnetje en kun je op sommige dagen heerlijk op het terras zitten. Tijdens ons bezoek in januari hebben we zelfs een verdwaalde toerist in bikini in het zonnetje op het strand zien liggen. In de zon en uit de wind weliswaar, maar het kan dus wel. Dit is echter geen garantie en daarom is Mallorca normaliter geen ideale winterzonbestemming. Maar voor wie de kou in Nederland even wil ontvluchten en niet perse elke dag op het strand hoeft te liggen kan Mallorca een goede optie zijn.

Zomerzon
Tijdens de zomermaanden zijn de meeste toeristen op Mallorca te vinden. Het merendeel van deze toeristen komt voor een zon-, zee- en strandvakantie. Tijdens de zomermaanden ligt de gemiddelde dagtemperatuur op Mallorca rond de dertig graden Celsius. De temperatuur van de Middellandse Zee ligt er rond de vijfentwintig graden Celsius. Deze combinatie maakt van Mallorca een perfecte zomervakantiebestemming.
Het is tijdens de hoogzomermaanden wel iets te warm om lange wandelingen of fietstochten over het eiland te maken. Voor een actieve vakantie op Mallorca kun je beter in het voor- of najaar naar Mallorca reizen.
Tijdens de zomermaanden draait de toeristenindustrie op volle toeren op Mallorca. De restaurants zullen druk gevuld zijn en bij de grotere en bekende toeristische attracties zullen soms flinke rijen staan. Soms is het handig om van tevoren eerst te reserveren.

Overnachten
Wie op zoek is naar een plaats om te slapen heeft in Mallorca keuze te over. Het is dus belangrijk goed op een rijtje te zetten wat je van je accommodatie verlangt. Wie liever niet te veel uitgeeft kan slapen in één van de hostels. Deze hostels zijn vooral aan de kust gelegen bij de grotere badplaatsen. En aantal hostels vind je in El Arenal. Veel luxe kun je hier natuurlijk niet verwachten, dergelijke accommodaties gebruik je vaak echt alleen maar om te slapen. Ook het compleet tegenovergestelde is te vinden. Super-de-luxe 5-sterren all-inclusive resorts voorzien van alle gemakken en voorzieningen. Er zijn diverse 5-sterren hotels in en rondom Palma de Mallorca te vinden. Het is dus maar net wat je graag wilt uitgeven en wat voor accommodatie je zoekt. Over het algemeen geldt dat de grote hotels en resorts in de buurt van de kust te vinden zijn. Wie een kleinschaligere en rustigere accommodatie zoekt kan terecht in één van de airbnb’s, agriturisme of kleine hotelletjes op het eiland. Een accommodatie in het binnenland is vaak wat rustieker en authentieker dan de hotels aan de kust. Wie buiten het hoogseizoen gaat kan last-minute best een hotelkamer vinden. Tijdens het hoogseizoen kan het eiland compleet volgeboekt zijn.

Wie op zoek is naar een betaalbare All Inclusieve op Mallorca kan terecht bij de één van de twee SUNEO CLUBS. Deze hotels staan bekend om hun moderne comfortabele kamers en de uitstekende buffetten. De hotels zijn geschikt voor gezinnen met kinderen, jonge stellen, groepen vrienden of als je alleen reist. Je zou kunnen zeggen voor wie zijn de SUNEO CLUBS eigenlijk niet geschikt. Een vakantie in één van de SUNEO CLUBS op Mallorca staan garant voor een zonnige en zorgeloze vakantie.
Dit heeft zeker ook te maken met de ligging van de hotels zo is er één te vinden in de populaire toeristische badplaats Santa Ponsa en ligt de ander in het al net zo druk bezochte Can Picafort. De stranden liggen op een steenworp afstand van de hotels en ze beschikken zelf over enkele schitterende zwembaden waar jong en oud zich prima kan vermaken.

Waar?
Ga je op vakantie naar Mallorca dan moet je jezelf van tevoren wel de vraag stellen waar je precies op vakantie wilt. Want alle verschillende delen van het eiland hebben hun eigen karakter en dus ook hun eigen doelgroep. Het overgrote deel van de zuidkust en een deel van de noordkust van Mallorca staan bekend als supertoeristisch. Tijdens de zomermaanden zijn de stranden er afgeladen. Het westelijke, wat meer onherbergzame deel van Mallorca is daarin tegen weer een stuk rustiger. Wie meer rust wil op zijn vakantie kan dan ook beter hier verblijven. De oostkust van Mallorca is een mix van deze twee delen. Er zijn drukkere toeristische plaatsen te vinden, maar ook plaatsen waar het toerisme nog niet de overhand heeft. Kortom er is voor ieder wat wils, maar het is verstandig om eerst goed te bepalen wat je voorkeur heeft. Het zou zonde zijn om door een verkeerd gekozen locatie een minder leuke vakantie te hebben.

Actieve vakantie
Een groot deel van de toeristen die in het voor- of najaar naar Mallorca reizen komen naar het eiland toe om er een actieve vakantie te houden. De inhoud van deze vakantie kan per vakantieganger sterk verschillen. Het merendeel van de actieve vakantiegangers komt naar het eiland toe om te fietsen. De prachtige fietspaden en het uitdagende heuvelachtige karakter van het eiland maken van Mallorca tot één van de populairste trainingsgebieden voor wielrenners. Jaarlijks komen er ook veel wandelaars naar het eiland toe; met name in het noordoosten van Mallorca in de Serra de Tramuntana zijn prachtige korte en lange wandelingen te vinden. Een ander populair tijdverdrijf op Mallorca is golfen. Er zijn verdeeld over het eiland meer dan twintig golfbanen te vinden.

Resorts
Er zijn op Mallorca enkele strandresorts te vinden. Deze zijn zo goed als allemaal te vinden in de grotere toeristische plaatsen langs de kust van Mallorca. In beroemde badplaatsen zoals Magaluf, Palma Bay, Palma Nova, Peguera, Cala Millor Cala Ratjada. In veel gevallen zijn dit all-inclusive resorts, maar er zijn er ook die op basis van halfpension te boeken zijn. Het grote voordeel van een all-inclusieve vakantie is dat je helemaal nergens meer voor hoeft te zorgen. Alles is en wordt geregeld voor je. Vaak kun je op een resort ook allerlei leuke excursies en andere leuke uitjes regelen.
All-inclusive vakanties zijn afhankelijk van het type resort vaak iets goedkoper dan een gewoon verblijf op Mallorca. Als je er je eten en drinken bijtelt natuurlijk.

Excursies
Het is bijna zonde om je vakantie op Mallorca alleen maar op het strand of aan het zwembad door te brengen. Niet voor niets dat veel toeristen er dan ook voor kiezen om deel te nemen aan excursies of activiteiten. Op Mallorca kun je deelnemen aan jeepsafari's, fietstochten, boottochten, eilandtours of met een unieke wijntrein door het wijnlandschap van Mallorca rijden. Topexcursie op Mallorca is een bezoek aan de Grotten van Drach.

Jongerenvakanties
De plek waar je moet zijn als jongere op Mallorca is El Arenal. Hier is het merendeel van de discotheken en andere horecagelegenheden gevestigd. Als je tijdens de zomermaanden in deze plaats rondloopt dan valt het op dat het merendeel van de mensen die hier verblijven onder de 21 jaar zijn. El Arenal is dan ook de jongerenbestemming bij uitstek op Mallorca.
Er zijn verschillende touroperators die georganiseerde jongerenvakanties aanbieden naar Mallorca.


 

Mallorca bezienswaardigheden Mallorca voor beginners Mallorca informatie mooiste dorpjes van Mallorca Mallorca zonkalender - cookies & privacy