Mallorca top 10 / reisinformatie / entreetickets

 home reisinformatie linkscontact 

stranden & baaien

bezienswaardigheden

vakantie

eten & drinken

dorpen & plaatsen

met kinderen

sportief

uitgaan

natuurparken

Palma de Mallorca

MALLORCA REISINFORMATIE: ENTREETICKETS

Er zijn op Mallorca tal van bijzondere en leuke attracties en bezienswaardigheden te vinden. Voor een groot deel van deze uitjes wordt een entree gevraagd. Over het algemeen is deze op Mallorca aan de forse kan. Zo kost een entreeticket voor het aquarium al snel achttien euro en betaal je om een museum te bezoeken rond de tien euro. Daarnaast zijn er met name tijdens de zomermaanden bij de meeste attracties, pretparken en bezienswaardigheden soms lange rijen te vinden. Voor een groot aantal bezienswaardigheden op het eiland is het dan ook verstandig om van tevoren te reserveren. Dit om niet voor een gesloten deur te komen staan. Als je bijvoorbeeld de Drakengrot, Cuevas del Drach wilt bezoeken dan kun je beter enkele dagen van tevoren een tijdstip reserveren, want zeker voor de verschillende grotten op het eiland geldt vol is vol.

Het is tevens verstandig om even goed op het internet te speuren op verschillende acties of een kortingscode. Een simpele zoektocht leverde ons al snelle enkele euro's voordeel op. Het is trouwens niet gezegd dat je met een gereserveerde kaart de wachtrijen kunt ontlopen, want op veel plaatsen moet je zelfs met een kaartje achter aan sluiten.

Discotheken
Om sommige discotheken of nachtclubs binnen te komen ben je ook verplicht om entree te betalen. Deze entree ligt een behoorlijk stuk lager dan op Ibiza, maar voor de grootste en bekendste discotheken en nachtclubs moet je rekenen op een entree tussen de tien en de twintig euro. Voor speciale themafeesten of gastoptredens kan de entree hoger liggen. Gelukkig is het merendeel van de discotheken op Mallorca nog steeds gratis te bezoeken.

Mallorca bezienswaardigheden Mallorca voor beginners Mallorca informatie mooiste dorpjes van Mallorca Mallorca zonkalender - cookies & privacy