Mallorca top 10 / reisinformatie / openbaar vervoer

 home reisinformatie linkscontact 

stranden & baaien

bezienswaardigheden

vakantie

eten & drinken

dorpen & plaatsen

met kinderen

sportief

uitgaan

natuurparken

Palma de Mallorca

MALLORCA REISINFORMATIE: OPENBAAR VERVOER

Een gemakkelijke, goedkope en leuke manier om het eiland te ontdekken is met het openbaarvervoer. Het merendeel van het openbaarvervoer in Mallorca gebeurt met stadsbussen, maar en zijn ook enkele treinstations en een metro op het eiland te vinden. Speciaal voor de toeristen rijdt er tijdens de zomerperiode in Palma de Mallorca een sightseeing bus. Tijdens de zomerperiode zijn er bij de meeste toeristische badplaatsen ook toeristentreintjes te vinden. Deze vorm van vervoer mag natuurlijk ook openbaarvervoer genoemd worden. Je betaalt hiervoor in de meeste gevallen wel een veelvoud van het bedrag dat je in het gewone openbaarvervoer kwijt zou zijn.

De bus
De bus is in veel gevallen de goedkoopste manier om van A naar B te komen. Het grote nadeel van de bus is dat je reistijd er behoorlijk mee verlengt. Dit is met name het geval als je naar één van de kleinere dorpjes op het eiland reist. De bus stopt in elk klein dorpje waardoor het soms uren kan duren voordat je op je plaats van bestemming bent. De bus is wel een goede en snelle manier om in Palma de Mallorca of in één van de andere grote plaatsen op Mallorca te komen. Tussen de grotere plaatsen gaat er namelijk een snelbus. Tijdens de zomerperiode moet je er wel rekening mee houden dat de bussen een geliefd vervoersmiddel zijn en dus behoorlijk druk kunnen zijn. Hou er in ieder geval rekening mee dat je het grootste deel van de reis staand zal moeten doorbrengen.

De trein
Er zijn Op Mallorca drie verschillende treinen te vinden. De oudste bestaat sinds 1977. Dit is de treinverbinding tussen Palma de Mallorca en Inca. In totaal zijn er zestien stations aan deze lijn te vinden.
De tweede lijn is die tussen Palma de Mallorca en Sa Pobla. De derde tussen Palma de Mallorca en Manacor. Er is sprake van dat er op de langere termijn meerdere lijnen bijkomen, maar dat is nog niet met zekerheid te zeggen. Momenteel is er ongeveer 85 kilometer aan trainrails te vinden op Mallorca.

Huurauto
Een ideaal vervoermiddel op Mallorca is een huurauto. Je kunt gaan en staan waar je wilt, waardoor je ook andere dorpen, stranden en mooie plekjes van het eiland kunt ontdekken. Wij adviseren om je huurauto vooraf te reserveren. Een goede Nederlandse site hiervoor is Easyterra, waar je de prijzen van huurauto's op Mallorca met elkaar kunt vergelijken.

Metro
De metro van Palma de Mallorca bestaat uit twee lijnen met in totaal zeventien stations. De eerste lijn de, M1 werd in 2007 aangelegd en loopt van de Plaça d’Espanya naar de Universiteit van de Balearen. De tweede lijn is in 2013 gerealiseerd. De M2 zoals hij heet loopt van Plaça d’Espanya naar Marratxí. Van de in totaal zeventien stations ligt er eentje bovengronds.

Taxi’s
Taxi’s zijn een snelle en veilige manier om op Mallorca te reizen. De gemiddelde ritprijs voor een taxi in Mallorca ligt iets lager dan dat wij in Nederland gewend zijn. Toch is het verstandig om van tevoren een indicatie te vragen wat de rit je uiteindelijk gaat kosten. Zo kom je later nooit voor verrassingen te staan. In de grotere plaatsen en in de bekendere toeristische badplaatsen zijn er vaste taxistandplaatsen te vinden. Zijn die er niet in de buurt kun je een taxi aanhouden op straat of naar een centrale bellen.

Tren de Soller
Het mooiste stukje openbaar vervoer op Mallorca is de Tren de Sóller. Deze historische tram rijdt als sinds 1912 tussen Palma de Mallorca en Sóller. Twaalf jaar later werd het spoor verlengd en sindsdien rijdt de tram door tot in Port de Sóller. Deze tramrit behoort tot de mooiste tramritten van Europa. Het is niet voor niets al jaren één van de populairste attracties op het eiland.

Mallorca bezienswaardigheden Mallorca voor beginners Mallorca informatie mooiste dorpjes van Mallorca Mallorca zonkalender - cookies & privacy