Mallorca top 10 / reisinformatie / openingstijden

 home reisinformatie linkscontact 

stranden & baaien

bezienswaardigheden

vakantie

eten & drinken

dorpen & plaatsen

met kinderen

sportief

uitgaan

natuurparken

Palma de Mallorca

MALLORCA REISINFORMATIE: OPENINGSTIJDEN

De openingstijden van de winkels, restaurants en openbare instanties op Mallorca kunnen behoorlijk van elkaar verschillen. Zo houdt de ene winkelier wel een siësta en is het ene restaurant alle feestdagen geopend. Dit zijn natuurlijk allemaal uitzonderingsgevallen. Over het algemeen zijn de meeste winkels, restaurants en openbare instanties gedurende het gehele jaar op ongeveer dezelfde tijden geopend en gesloten.

Winkels
De meeste grote winkelketens en winkelcentra zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 09:30 tot 22:00. Kleinere winkels zijn vaak geopend van 09:30 tot 14:00 en van 17:00 tot 20:00. Dit kan tijdens de drukste maanden van het jaar anders zijn. Over het algemeen kloppen deze tijden aardig.

Restaurants
De meeste restaurants op Mallorca openen aan het einde van de ochtend hun deuren en draaien tussen 13:00 en 16:00 de lunch. Het is op Mallorca en in grote andere delen van Spanje de gewoonte om rond de klok van 14:00 al dan niet met de familie een uitgebreide lunch te nuttigen. Dit wordt gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. Bij veel restaurants is de keuken gesloten tussen 16:00 en 19:00, maar dan kun je er wel terecht voor een drankje. Andere restaurants zijn de hele dag door geopend. Het diner wordt normaliter geserveerd tussen 21:00 en 24:00, maar eerder is vaak ook mogelijk. Je zult dan hoogstwaarschijnlijk alleen toeristen in het restaurant aantreffen. Veel van de restaurants zijn het hele jaar doorlopend geopend. Andere sluiten hun deuren tijdens de wintermaanden.

Discotheken
De openingstijden voor discotheken en kroegen op Mallorca loopt enorm uiteen. De meeste kroegen en bars zijn een hele dag geopend, maar zullen vaak niet tot diep in de nacht geopend zijn. Er is op Mallorca niet echt een vaste sluitingstijd voor discotheken. Naar gelang de drukte sluiten de meeste discotheken hun deuren tussen 05:00 en 09:00. Tijdens de wintermaanden zijn de meeste discotheken gesloten.

Openbare instanties
De openbare instanties op Mallorca zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 09:00 tot 14:30 met uitzondering van de feestdagen.

De feestdagen op Mallorca zijn:
1 jan Nieuwjaar (Cap d'any)
6 jan Driekoningen (Els Reis Mags)
1 mrt Dag van de Balearen (Dia de les Illes Balears)
1 mei Dag van de Arbeid (Festa del Traball)
25 jul St. Jacobsdag (Sant Jaume)
15 aug Maria Hemelvaart (L'Assumpció)
12 okt Nationale feestdag (Dia de l'Hispanitat)
1 nov Allerheiligen (Tots Sants)
6 dec Dag van de grondwet (Dia de la Constitució )
8 dec. De onbevlekte ontvangenis van Maria (La Immaculada Concepció)
25 / 26 dec Kerstmis (Nadal)

Daarnaast zijn er nog enkele feestdagen die elk jaar op een andere datum vallen. Dit zijn Pasen, Pinksteren en Goede Vrijdag. Er zijn op Mallorca enkele plaatsen te vinden waar carnaval gevierd wordt. Op deze dagen zullen de meeste winkels en openbare instanties in die plaatsen gesloten zijn.

Mallorca bezienswaardigheden Mallorca voor beginners Mallorca informatie mooiste dorpjes van Mallorca Mallorca zonkalender - cookies & privacy