Mallorca top 10 / uitgaan op Mallorca

home reisinformatie linkscontact 

stranden & baaien

bezienswaardigheden

vakantie

eten & drinken

dorpen & plaatsen

met kinderen

sportief

uitgaan

natuurparken

Palma de Mallorca

MALLORCA UITGAAN

Mallorca wordt door veel jongeren gezien als het uitgaanseiland van Spanje. Tijdens de zomermaanden zijn grote delen van de zuidkust van Mallorca afgeladen met toeristen die naast zon, zee en strand op zoek zijn naar kroegen, discotheken en clubs. Met name het gebied rondom El Arenal staat hierom bekend. Hier zijn de grootste discotheken van het eiland te vinden. Ook in het gebied rondom Magaluf zijn er tal van discotheken en clubs te vinden.
Natuurlijk zijn er op Mallorca genoeg plaatsen te vinden waar het uitgaansleven een stuk minder heftig is dan in deze badplaatsen. Hou je niet van grote discotheken dan kun je het beste grote delen van de zuidkust van Mallorca mijden.

Uitgaan in Palma de Mallorca
Als je de drukke toeristische gebieden het liefste mijdt, maar toch lekker wilt gaan stappen op Mallorca dan is de hoofdstad Palma de Mallorca de plaats waar je moet zijn. Er zijn in de stad tal van leuke kroegen, discotheken en andere uitgaansgelegenheden te vinden. De meeste zijn te vinden in het historisch centrum van de stad of bij de haven van Palma de Mallorca. In het gebied rond de jachthaven zijn de grotere discotheken, bekendere kroegen en stripclubs te vinden.

Discotheken
De meeste discotheken bevinden zich aan de zuidkust van Mallorca. In de plaatsen El Arenal, Magaluf en Playa de Palma is de grootste concentratie aan discotheken te vinden. Met name tijdens de zomermaanden zijn de discotheken volgepakt met jongeren. Sommige discotheken op Mallorca hebben een slechte reputatie. De laatste jaren hebben meerdere filmpjes die gemaakt zijn in een discotheek op Mallorca het nieuws gehaald. Dit zijn natuurlijk excessen, maar het zijn wel dingen om rekening mee te houden.
Veel van de discotheken en clubs op Mallorca vragen entree. Voor deze entree krijg je een aantal drankjes of shots. Tijdens de drukste maanden van het jaar staan in de discotheken op Mallorca bekende DJ’s te draaien. Opvallend is dat er voor de verschillende nationaliteiten verschillende discotheken zijn. Zo zijn er discotheken waar je alleen maar Nederlanders tegenkomt en in andere staan enkel Duitsers.
De bekendste discotheken op Mallorca zijn Tito’s, Abraxas, Club Pacha en BCM.

Stripclubs
Er zijn op Mallorca en dan met name in de drukkere toeristische gebieden opvallend veel stripclubs en lap dance bars te vinden. De meeste zijn te vinden in Magaluf, Playa de Palma, El Arenal en Palma de Mallorca. Voor het merendeel van deze clubs moet je entree betalen om binnen te kunnen komen. Daarnaast is er een minimum leeftijd van achttien jaar vereist om binnen te komen.

Bierstubes
De bierstube is een typisch Duits fenomeen dat je op veel plaatsen tegenkomt. Met name op de plaatsen waar veel Duitsers te vinden zijn zoals Magaluf, El Arenal en Paguera. In de bierstubes op Mallorca kun je lange tafels, grote potten bier en Duits georiënteerde muziek verwachten. Het zal je niet verwonderen dat er in deze bierstubes voornamelijk Duits toeristen te vinden zijn. Naast de bierstubes zijn er op het eiland natuurlijk ook Engelse pubs en Hollandse kroegen te vinden.

Live muziek
Er zijn verdeeld over Mallorca verschillende kroegen en cafés te vinden waar zo goed als elke avond livemuziek te horen is. Zo zijn er in Palma de Mallorca een paar leuke jazzclubs te vinden waar met regelmaat livemuziek te vinden is. Naast jazzclubs zijn er in de hoofdstad ook tal van andere barretjes te vinden met livemuziek. Zo kom je er bijvoorbeeld bluesclubs en karaokebars tegen. In de meeste kroegen die bekend staan om hun livemuziek is alleen tijdens het hoogseizoen dagelijks livemuziek aanwezig. Tijdens de minder drukke periodes vaak alleen in het weekend of het staat anders aangegeven.

Alcohol
Met name in de gebieden waar de meeste jongeren te vinden zijn wordt er behoorlijk wat alcohol genuttigd. Tot een paar jaar geleden was het de trend om een emmer vol te gooien met alcoholische versnaperingen en die dan met zijn allen door middel van rietjes leeg te drinken. Het verkopen van deze emmers is tegenwoordig verboden, maar toch zie je nog veel jongeren rondlopen met gevulde emmers.
Om het alcoholmisbruik op straat wat tegen te gaan is het op bepaalde tijdstippen op sommige plaatsen op Mallorca het verboden om alcohol op straat te gebruiken. Deze regels worden vrij streng nageleefd. Voor jongeren onder de achttien is het sowieso verboden om alcohol te drinken in Spanje. Toch voorkomen deze regels niet dat met name in de avonduren de boulevards van de verschillende toeristische badplaatsen gevuld zijn met grote groepen dronken en aangeschoten jongeren.

Openings- en sluitingstijden
De openingstijden van de verschillende clubs, kroegen en discotheken verschillen sterk. De ene kroeg sluit al rond 01:00; sommige andere pas rond 09:00. Dit is echter wel per seizoen verschillend.


 

Mallorca bezienswaardigheden Mallorca voor beginners Mallorca informatie mooiste dorpjes van Mallorca Mallorca zonkalender - cookies & privacy