Mallorca top 10 / reisinformatie / internetten & bellen

 home reisinformatie linkscontact 

stranden & baaien

bezienswaardigheden

vakantie

eten & drinken

dorpen & plaatsen

met kinderen

sportief

uitgaan

natuurparken

Palma de Mallorca

MALLORCA REISINFORMATIE: INTERNETTEN & BELLEN

Net als in heel Europa en bijna heel de wereld kun je op Mallorca gewoon gebruik maken van je eigen mobile telefoon en netwerk. De kosten voor bellen, sms’en en dataverkeer verschillen echter wel aanzienlijk per provider en aanbieder. Bij de ene betaal je een paar cent terwijl het bij ander al snel in de euro’s loopt. Bekijk dit dan ook goed voordat je op reis gaat, want een hoge telefoonrekening na een vakantie zit niemand op te wachten. Om iemand op Mallorca te kunnen bellen moet je eerst de landcode 0034 of +34 intoetsen.

Dekking
De dekking van het mobiele netwerk op Mallorca is zo goed als perfect. Wij zijn tijdens onze bezoeken aan het eiland nergens gaten in het netwerk tegen genomen. Zelfs op de meest afgelegen plaatsen van het eiland heb je nog een uitstekend bereik met je mobiele telefoon. Alleen in de oudere gebouwen met dikke muren kan het bereik wat slechter zijn.

Gratis wifi
Er zijn op Mallorca nog maar weinig bedrijven, restaurants en winkels te vinden die standaard gratis wifi aanbieden. Als dit al wel zo is dan moet je vaak allerlei persoonlijke informatie achterlaten waarna je veel ongewenst mail ontvangt. De bedrijven en instanties die het wel aanbieden kondigen dit vaak groots aan op krijtborden.

Wifi in hotels
Net als in veel andere hotels ter wereld is de wifi ook op Mallorca de nieuwe melkkoe geworden. Vaak worden er onrealistische tarieven gevraagd van enkele euro’s per uur voor langzaam, haperend en soms helemaal niet werkend internet. Als je het slecht treft heb je alleen wifi in de lobby waar je dan samen met te veel mensen gebruik maakt van een te langzaam netwerk. Dit is natuurlijk niet overal het geval, maar ons valt het op dat veel hotels op Mallorca hier een aandachtspuntje van mogen maken.

3G/4G
De 3G en de 4G op het eiland is goed tot uitstekend; zelfs op de meest afgelegen plaatsen van het eiland heb je goed internet. De snelheid van het internet is natuurlijk wel afhankelijk van je abonnement en je provider.

Mallorca bezienswaardigheden Mallorca voor beginners Mallorca informatie mooiste dorpjes van Mallorca Mallorca zonkalender - cookies & privacy