Mallorca top 10 / stranden & baaien

 home reisinformatie linkscontact 

stranden & baaien

bezienswaardigheden

vakantie

eten & drinken

dorpen & plaatsen

met kinderen

sportief

uitgaan

natuurparken

Palma de Mallorca

MALLORCA STRANDEN & BAAIEN

Er zijn op Mallorca in totaal bijna tweehonderd verschillende stranden en baaien te vinden waar je heerlijk van de zon, de zee en het strand kunt genieten. Sommige van deze stranden zijn druk en erg toeristisch, andere zijn zo goed als onbereikbaar, waardoor bijna altijd verlaten. Er zijn op Mallorca veel verschillende soorten stranden te vinden. Elk deel van het eiland staat bekend om zijn eigen specifieke stranden.

De meeste toeristen verblijven op het zuidelijk deel van het eiland. De stranden zijn hier kilometers lang, liggen langs boulevards en zijn gevuld met rieten parasols. Ook in het zuiden zijn er bijzondere stranden te vinden, zoals de duinstranden bij Sa Rápita. Kortom, er is voor iedere soort strandliefhebber wel iets te vinden op Mallorca. De onderstaande stranden en baaien zijn volgens ons de leukste, drukst bezochte of meest bijzondere stranden van Mallorca.

Een groot deel van de stranden op Mallorca is beloond met de “Blauwe Vlag”. Het keurmerk voor de schoonste stranden in Europa en enkele andere delen ter wereld.

Cala Millor
Het strand van Cala Millor staat bekend als één van de drukst bezochte stranden in het oostelijk deel van Mallorca. De goudgele stranden en de prachtige zee zorgen er voor dat veel mensen de weg naar dit strand weten te vinden. Je kunt er naast parasols en verschillende strandbedjes ook verschillende soorten bootjes, jetski’s en waterfietsen huren. Wie op zoek is naar rust kan Cala Millor het beste mijden, maar wil je een strand waar je heerlijk kunt windsurfen, de kinderen in een speeltuin kunnen spelen en je heerlijk op een bedje onder een parasol van de zon wil genieten dan ben je bij Cala Millor Beach op de goede plaats.

Bahía de Alcudia
Het strand van Puerto d’Alcudia is in totaal ongeveer tien kilometer lang. Het loopt van Ca’n Picafort in het zuiden tot Puerto d’Alcudia in het noorden. Het strand van Alcudia is een opvallend breed strand dat op sommige plaatsen wel honderd meter breed is. De stranden rondom Puerto d’Alcuidia zijn met name geliefd bij gezinnen met jonge kinderen. Er zijn op de stranden meerdere speeltuintjes te vinden en het strand loopt er zeer geleidelijk af, waardoor het veilig is met kleinere kinderen. Tijdens de zomermaanden zijn er op de stranden meerdere strandwachten te vinden. Op de boulevard zijn er tal van barretjes, restaurants en toeristische winkels te vinden.
Je hebt er tevens de mogelijkheid om waterfietsen te huren.

Cala Ratjada
Cala Ratjada en Son Moll Beach liggen op een steenworp afstand van het historische stadje Capdepara in het noordoostelijk deel van Mallorca. Er zijn rond Cala Radjada tal van stranden te vinden, maar het Son Moll Beach behoort tot de populairste in de omgeving van deze kustplaats. Dit strand is slechts 150 meter lang en 50 meter breed, maar behoort toch tot de populairste stranden op Mallorca. Het strand staat bekend om het prachtig witte zand en de turquoise zee. Opvallend is dat er in de buurt van Cala Ratjada zo goed als geen watersportmogelijkheden zijn.

Cala Llamp
Cala Llamp is een bijzonder strand in het westelijk deel van Mallora. Het bijzondere aan dit strand is namelijk dat er geen zand te vinden is, maar alleen enkele rotsen waar je van de zon kunt genieten. Het grote voordeel hiervan is dat de zee er bijzonder helder is en dat je er perfect kunt duiken en snorkelen. Wie liever op een bedje onder een parasol ligt kan bij het nabijgelegen zwembad een bedje huren. De prijzen hiervoor zijn echter wel aan de forse kant. Door scherpe rosten en het ontbreken van zand ia Cala Llamp minder geschikt om met kinderen te bezoeken.

Es Trenc
Es Trenc is een prachtig strand in het zuidelijk deel van Mallorca. Het strand van Es Trenc staat bekend als één van de mooiste van het eiland. Eén van de redenen dat Es Trenc geliefd is, is dat het één van de officiële naaktstranden van Mallorca is. Het nudisme is er overigens niet verplicht, waardoor er zowel geklede als ontklede mensen rondlopen. Het dichtstbijzijnde plaatsje in de buurt van het strand is Colonia Sant Jordi. Het zandstrand heeft een totale lengte van ongeveer twee kilometer. Het mooie brede zandstrand en de ondiepe zee maken van Es Trenc een ideaal strand om met kinderen te bezoeken. Op het strand is een barretje te vinden waar je de nodige verkoelende drankjes kunt kopen.

Playa de Palma
Playa de Malma is één van de grootste en drukst bezochte stranden van Mallorca. In totaal is Playa de Palma 4,6 kilometer lang. Het strand strekt zich uit tussen Can pastilla en s’Arenal ten oosten van Palma de Mallorca. Dit strand staat bekend als één van de kindvriendelijkste stranden van Mallorca. Dit hoofdzakelijk omdat de stranden er vlak zijn en het strand geleidelijk opgaat in de zee. Langs het gehele strand loopt een lange boulevard. Op deze boulevard zijn een aantal strandbarretjes te vinden. Naast strandbarretjes zijn er op de boulevard tal van restaurants, discotheken en souvenirwinkels te vinden. Wie wat meer activiteit wil kan er waterskiën, jetskiën en paragliden. Langs het strand rijdt in de zomerperiode een toeristentreintje.

Cala Formentor
Het strand Cala fermentor is te vinden op het schiereiland Cap Formentor in het uiterst noordelijk deel van Mallorca. Het strand is alleen bereikbaar vanuit Puerto de Pollensa. Vanaf deze badplaats is het nog ongeveer een kilometer of zeven rijden door de uitlopers van de Serra de Tramuntana. Eenmaal bij het Cala Formentor aangekomen word je getrakteerd op een prachtig uitzicht. De zee bij Cala Formentor is schitterend turquoise-blauw, de combinatie met de groene pijnbomen is prachtig. Tijdens de hoogzomerperiode is er op het strand van Cap Formentor een strandwacht aanwezig.
Bij het strand zijn er enkele verhuurbedrijven te vinden. Je kunt er onder andere waterfietsen, jetski’s en kajaks huren. Vanuit Cap Fermontor vertrekt er tevens een glass bottom boat.

Sa Rápita
Het strand bij Sa Rápita is met name geliefd bij watersportliefhebbers. Het is een vijfentwintig meter breed strand dat aan de achterzijde omgeven wordt door zandduinen. Dit is uniek voor Mallorca. Naast het strand is een kleine haven te vinden waar hoofdzakelijk kleinere zeilschepen te vinden zijn. Het strand staat bekend als één van de beste windsurfplaatsen van het eiland. Ook kitesurfers zijn er met regelmaat te vinden. Om bij het strand te kunnen komen moet je de auto iets verderop parkeren bij de jachtclub. Hiervoor wordt wel een vergoeding gevraagd. Anders dan veel andere stranden in het zuidelijk deel van Mallorca wordt Sa Rápita tijdens de zomermaanden niet overspoeld door de toeristen.

Cala Torta
Cala Tarto is één van de minder bekende baaien van Mallorca. Dit is ook niet zo gek omdat het strand en de baai alleen te bereiken zijn via een twee kilometer lang onverhard kiezelpad. Eenmaal aangekomen bij het strand zie je gelijk dat deze hobbelige reis de moeite meer dan waard was. Het strand is schitterend gelegen tussen twee heuvels waardoor het strand redelijk beschermd wordt tegen de wind die op Mallorca altijd aanwezig is. Op het strand zijn naast toeristen ook veel locals te vinden. Op Cala Torta is nudisme toegestaan, maar niet verplicht.

Santa Ponsa
Het strand van Santa Ponsa behoort tot de drukste en meest toeristische stranden van Mallorca. Tijdens de zomermaanden is het strand gevuld met hoofdzakelijk Duitsers en Engelsen. Het strand is ongeveer een halve kilometer lang. Op het strand zijn meerdere palmbomen en een speeltuintje te vinden. Mede hierdoor is het strand van Santa Ponsa erg geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. In de buurt van het strand zijn er meerder douches en toiletten te vinden. Naast het strand van Santa Ponsa ligt het Cala Blanca strand. Op dit strand kun je parasols en strandbedjes huren. Een ander strand in de omgeving is het schelpenstrand van Calo de Pallicer. Dit strand leent zich perfect voor een mooie strandwandeling.

Sa Calobra
Het strand van Sa Calobra is niet bijzonder groot, maar de prachtige steile rotsformaties zorgen ervoor dat het tot de mooiste stranden van Mallorca behoort. Alleen de reis naar het strand toe is al meer dan de moeite waard. Een negen kilometer lange weg neemt je mee van één van de hoogste punten van de Serra de Tramuntana naar deze prachtige baai. Eenmaal beneden kom je erachter dat er twee stranden te vinden zijn bij Sa Calobra. Het eerste strand loop je gelijk op als je richting zee loopt. Het tweede strand ligt op ongeveer vijf minuten lopen en is het officiële strand van Sa Calobra. Dit strand ligt tussen twee hoge kliffen. Door de aanwezigheid van deze kliffen is er altijd wel schaduw te vinden op het strand. In de buurt van het strand zijn enkele restaurants te vinden.

 

Mallorca bezienswaardigheden Mallorca voor beginners Mallorca informatie mooiste dorpjes van Mallorca Mallorca zonkalender - cookies & privacy